Havuçlu Mantar Çorbası

Havuçlu Mantar Çorbası – Hilal İPEK

Malzemeler;

250 gr mantar,1 büyük boy havuç,5 çorba kaşığı un,1 kahve fincanı pirinç,1,5 su bardağı süt,5 su bardağı su,yarım çay bardağından biraz az ayçiçek yağı

Hazırlanışı ;

 tencerede yağı ve unu 5 dakika orta ateşte kavurun.Havuçları ilave edip 3 dakika daha kavurun,ardından mantarıda ekleyin biraz daha kavurduktan sonra yavaş yavaş suyu ilave edin.hızlı bi şekilde karıştırınki dibine tutmasın.pirincide ilave edip sürekli karıştırmaya devam edin.kaynayınca sütüde ilave edin altı kısık şekilde 10 dakika pişmeye bırakın kaynadıktan sonra arada bir karıştırmanız yeterlidir. tam bir vitamin deposu,denemenizi tavsiye ediyorum.

Pazartesi, Ağustos 8th, 2011 8:42 am Çorbalar, Yarışma. RSS 2.0

Yorum yaz