Kabak mücver

Sahrap Soysal 


Pişirme Süresi : 30 Dk
Hazırlama Süresi : 30 Dk

Malzeme Listesi:

  • 3 adet orta boy yeşil kabak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 2-3 adet taze yeşil soğan(sadece yeşil kısmı kullanılacak)
  • 1/2 demet maydonoz
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Kızartmak İçin:

  • 1 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

  • Kabakları soyup yıkadıktan sonra derin bir kabın içine rendeleyin. Soğanı da soyduktan sonra aynı kaba rendeleyin. Malzemeleri avuçlarınız arasında sıkıp suyunu iyice çıkarın.
  • İncecik kıydığınız dereotu, yeşil soğan ve maydonozu ilave edin. Malzemeleri kaşıkla iyice karıştırın. Üzerine yumurtaları kırıp un ve karbonatı ilave edin. Tuz, kırmızı biber ve karabiberi serpiştirdikten sonra malzemeleri tekrar karıştırın ve bir kenarda bekletin.
  • Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir teflon tencereye ya da tavada kızdırın. Mücveri derin bir kapta ve bol yağda kızartmalısınız.
  • Mücver karışımından bir yemek kaşığı dolusu alıp, yakın mesafeden kızgın yağa bırakın. Altları iyice kızaran mücverleri ters çevirip diğer yüzlerini de kızartın.
  • Kızarttığınız mücverleri üzerine kağıt havlu serilmiş tabağa koyup fazla yağını çektirin ve sıcak sıcak servise sunun. Isterseniz mücveri sarmısaklı yoğurtla ikram edebilirsiniz.

Not:
Kabak bazen çok sulanır ve mücverin kıvamını bozar. Bu yüzden kabakları rendeledikten sonra iyice sıkmanız gerekir. Mücver hamuru oldukça katı ama akıcı bir kek hamuru gibi olmalı. Çok cıvık olursa ekstra un ekleyebilirsiniz.

Cuma, Haziran 17th, 2011 6:17 am Tava yemekleri. RSS 2.0

Yorum yaz